Motorcykelutbildning

Lektionerna utgår från Marknadsvägen 267. Manöverbanan  100 min kör vi på Gillinge, 100 min stadskörning. Det finns alltid en lärare närvarande på MC.
Utrustning så som hjälm, ställ, ryggskydd, handskar och stövlar ingår i lektionspriset. Se till att vara i god tid för att hinna byta om.

Boka körlektioner

Lektionerna bokas på  elevcentralen, telefon eller i receptionen och betalning sker före lektionen.

Behörighet: A

Körkortsbehörigheten ger rätt att köra alla tvåhjuliga motorcyklar oavsett slagvolym eller motoreffekt. Åldersgränsen för A är 24 år. Men har du haft behörigheten A2 i minst två år kan du ta körkort behörighet A från 20 års ålder

Behörighet: A1

Körkortsbehörigheten ger rätt att köra lätta motorcyklar vars motor har en slagvolym av högst 125 kubikcentimeter och en effekt av högst 11 kilowatt. Åldersgränsen för A1 är 16 år.

Behörighet: A2

Körkortsbehörigheten ger rätt att köra mellanstora motorcyklar vars nettoeffekt är högst 35 kilowatt och som har ett förhållande mellan nettoeffekt och tjänstevikt som inte överstiger 0,2 kilowatt/kg. Åldersgränsen för A2 är 18 år.

Giltighet
Körlektionen är giltig och kan användas i ett år från inköpstillfället. Det är upp till dig att hålla reda på hur länge din lektion är giltig. Skulle giltighetstiden gå ut är din förbetalda körlektion förbrukad.

Avbokning

Ska ske senast kl 13:00 vardagen innan din bokade tid, annars kommer debitering ske till en kostnad som motsvarar lektionspriset.

utbildning_mc